Dacht je dat Facebook erg was? Google weet nog tien keer zoveel over je

Datum inzending:
20 apr 2018

Bron; Newsmonkey

De hetze tegen Facebook begint zo langzamerhand buitenproportionele vormen aan te nemen. Je zou bijna medelijden krijgen met Mark Zuckerberg. Zeker omdat hij natuurlijk niet de enige schurk van de tech-wereld is. Neem bijvoorbeeld Google…

De Ierse data-expert Dylan Curran deed eens een vergelijkend warenonderzoek. Zijn conclusie? Het gegevensarchief van Google is bijna tien keer groter dan dat van Facebook. Bovendien zijn de data veel gedetailleerder. Facebook had bijvoorbeeld 400.000 Word-documenten over Curran verzameld. Bij Google waren dat er drie miljoen.

“Het is niet te bevatten wat Google over zijn gebruikers weet,” zegt Curran. “Die kennis omvat elke plaats die ik in het verleden heb bezocht en elke website waarop werd geklikt. Dat geldt zelfs voor bestanden die uit de cloudopslag van Google Drive zijn verwijderd.” Ook was Google op de hoogte van zijn hobby’s, interesses, lichaamsgewicht en inkomen.

“Google houdt onder meer de volledige zoekgeschiedenis van zijn gebruikers bij,” zegt Curran. “Dat geldt ook voor gegevens die door de gebruiker werden verwijderd. Zelfs elke email die werd verzonden en ontvangen, blijft in de databank van Google bewaard, net zoals de gebruikte applicaties en de activiteiten op YouTube. Dat geldt ook voor elke foto die met een smartphone wordt genomen.”

Openingstijden

Onze hulplijn is 24x7 per mail bereikbaar:

Neem direct contact op

Overdag op telefoonnummer : 06-12065687

Ma-Vr: 09:00 tot 21:00 uur
Zaterdag: 09:00 tot 21:00 uur
Zondag: 12:00 tot 17:00 uur